Back to top

Suriname vrijwel zeker van volgende ronde U-17 voetbal

Suriname vrijwel zeker van volgende ronde U-17 voetbal

PARAMARIBO - Het zal echt verkeerd moeten lopen wil Suriname zich niet kwalificeren voor de volgende ronde van het U-17 WK-kwalificatievoetbaltoernooi. Na de 6-0 overwinning op Anguilla woensdag versloeg Natio vrijdagmiddag in het Franklin Essed Stadion ook de Britse Maagdeneilanden (3-0). De doelpunten zijn gemaakt door Jenairo Eenig, Arcehro Hoever en Aziez Saino. Hierdoor leidt Suriname in de poule met zes punten. Daarna volgen Bahama’s en de Britse Maagdeneilanden met elk drie punten.

Anguilla dat eerder vrijdagmiddag met 0-2 ten onder ging tegen Bahama's, heeft in deze ronde nog geen punten kunnen pakken. Suriname is zo goed als zeker van kwalificatie. Het zou heel raar moeten lopen als dit niet gebeurt, omdat de jeugdselectie behalve de eerste plek, ook nog een doelsaldo van plus negen heeft. Toch gaat Natio serieus de laatste wedstrijd tegemoet.

"Ons doel is om met negen punten te eindigen. Doelpunten maken was ons zorgenkind en nu hebben we er na twee wedstrijden negen ingeschoten", zegt bondscoach Regillio Kolf. Ondanks de overtuigende 3-0 zege vrijdagmiddag vindt hij dat de spelers vooral in de eerste helft de kansen hadden moeten benutten. Hij belooft dat de enkele spelers die nog geen speelminuten hebben gehad, die wel zullen krijgen tijdens de wedstrijd tegen de Bahama's.

Tekst Bron: dwtonline