Effectief Suriname boekt maximaal resultaat: 4-0 winst op Frans Guyana

Met het overgrote deel van de selectie die in Nederland de trainingskamp heeft meegemaakt is Natio er in geslaagd een klinkende 4-0 uitoverwinning te boeken tegen en in Frans Guyana.

Als je mee wilt doen voor de bovenste plekken in de Nations League mag je in dit soort wedstrijden geen punten laten liggen. Dat hebben we goed gedaan, want een uitgemaakte zaak was het zeker niet. Frans Guyana is een geduchte tegenstander in het verleden gebleken en heeft bij de Concacaf officieel deze wedstrijd aangemeld. Hierdoor was deze friendly wel degelijk belangrijk voor de FIFA rangschikking.

We liggen op koers. Het is goed om te zien dat het team de klus kon klaren. Heel gedisciplineerd gespeeld met een geweldige hattrick van Comvalius die alleen in de 1ste helft gespeeld aldus Dean Gorré. Maar veel belangrijker was dat het een hele goeie team overwinning was met een aantal uitblinkers.

Score verloop:
31ste minuut afstandschot van Comvalius 1-0.
40ste minuut slimme lob bal van Comvalius over de keeper 2-0.
45ste minuut officiele hattrick van Comvalius die de bal op de rechterkant oppakt en naar de rand van de 16 m dribbelt en kapt naar zijn linkerbeen en uithaalt 3-0.
50ste minuut doelpunt Alvaro verweij 4-0 en tegelijkertijd eindstand.
61ste minuut een strafschop voor Suriname die door Miquel Darson in de rechterhoek werd geschoten en door de Guyanese doelman werd gestopt. ook in de reboud wist de goalie Darson van het scoren af te houden.

Met dit resultaat hebben de spelers een mooi signaal gegeven richting september!