Nacional soccer Academy Suriname.

Voetbalschool of voetbal academie?

De opkomst van voetbalscholen in Suriname is een gegeven. Is dat een hype of voorspeld dit fenomeen de toekomst van het Surinaams voetbal.

Bij mijn bezoek aan Hermant Jaikaran werd ik meteen gecorrigeerd dat hij geen voetbalschool heeft maar een voetbalacademie.

Het ‘Nacional Soccer Academy Suriname’. Het opzetten van deze academie was een lang gekoesterde wens van Hermant. Hij wilde altijd in Suriname een academie opzetten waar jonge jongens en meisjes hun voetbal talenten op internationaal niveau kunnen ontwikkelen.

De leeftijdsklasse van de spelers variëren tussen de 9 en 14 jaar. Om lid te worden van deze academie moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Enkele van deze eisen zijn:

  • Het kind moet ergens ingeschreven staan.
  • Het kind moet schoolgaand zijn.
  • Het kind moet toestemming van de ouders en of verzorgers krijgen.
  • Een medische verklaring moet overlegd worden.

Het proces:

Als het kind zich aanmeld bij de academie wordt hij geplaatst in een selectie waarbij het beste uit hem of haar gehaald worden. Eenmaal lid van deze academie wordt uw kind 3 keer per week opgehaald en krijgt op het sportcomplex schoolwerk begeleiding, want het is een verplichting dat het kind goede school prestaties levert.

Vervolgens krijgen de kinderen aangepaste voeding. Om 16.33 uur staat iedereen op het veld en dan begint de training. De vooruitgangen die de jongens maken worden op de voet gevolgd. Na de training worden de jongens gehaald door hun ouders of terug gebracht naar huis.

Tot slot zegt Hermant dat de toekomst van het ‘Nacional Soccer Academy Suriname’ er zeer vruchtbaar uit ziet, omdat zijn academie binnenkort een samenwerking zal aangaan met Ajax.

 

P