Ervaring Suriname vs Saint Kitts

Mijn eerste voetbalwedstrijd

Suriname St. Kitts
Als schrijver van het Noto magazine had ik weinig tot geen ervaring met voetbal. Ik zou dus een jaar geleden helemaal niet uit huis gaan om naar een voetbal wedstrijd te kijken. Maar de wedstrijd van 23 maart 2019 heeft dat gevoel wat ik voor voetbal had voor altijd veranderd.

Volkslied;
De hele aanloop naar de wedstrijd was een bijzondere beleving. Er is echter een moment die ik toch speciaal wil belichten. Het volkslied!
Toen de spelers van Suriname het veld opkwamen voelde ik diep van binnen een soort trots groeien. En al helemaal toen het volkslied gezongen werd. Mijn gevoel voor mijn land SURINAME kreeg een enorme boost. In mijn ogen was ik meteen een grote trotse Nationalist.

De wedstrijd;
Nooit eerder heb ik met zo een grote concentratie gekeken naar een voetbal wedstrijd. De totale 90 minuten waren enorm spannend. Het stadion was in volle spanning en iedereen duimde voor een goed resultaat. Natuurlijk vonden heel wat mensen en eigenlijk ik ook dat Suriname werd benadeeld door de arbiter. Maar dat ga je altijd hebben als je voor een bepaalde partij duimt.

Doelpunten:

Het eerste doelpunt werd gemaakt door Stefano ‘Boeroe’ Rijsel in de 38e minuut. Het dak van het André Kamperveen stadion ontplofte en leek veel te klein te zijn voor de enorme blijdschap die eraan gepaard ging.

Het tweede doelpunt in de 2e helft die gescoord werd door Invenzo Comvalius in de 71e minuut was wederom een enorme ontlading. Ook daar kon je de blijdschap aflezen van bij de aanwezige Surinamers.

Het resultaat:

Heel veel mensen om me heen waren van mening dat Suriname veel meer doelpunten kon scoren, maar voor mij was het al rede genoeg om trots te zijn op mijn land, Suriname. Jammer dat Suriname zich niet heeft geplaatst voor de Gold Cup, maar in ieder geval hebben we weer onze tanden laten zien. We gaan door naar groep B en zullen daar onze groei voortzetten. Want je weet ‘small steps make big progress!’

P