akkoord vervanging kunstgrasveld

De Surinaamse Voetbalbond krijgt akkoord voor de vervanging van het kunstgrasveld van het Fr. Essed Stadion.

De SVB heeft voor de vervanging van het kunstgrasveld van het Fr. Essed Stadion aan de Jaggernath Lachmonstraat een projectplan ingediend bij de FIFA. Dat project is goedgekeurd en het plan is gisteren bevestigd door de FIFA, de internationale voetbalorganisatie. De FIFA heeft specifieke kwaliteitsnormen vastgelegd waaraan kunstgrasvelden moeten voldoen in de “FIFA Quality Programme for Football Turf”. Hierdoor mogen kunstgrasvelden nu ook tijdens interlands gebruikt worden. Suriname is voornemens de eerste Nations league wedstrijd in september in het Essed stadion af te werken.

FIFA stelt verschillende prestatie- en kwaliteitscriteria voorop, waaraan een veld moet voldoen om een positief FIFA-laboratoriumtestrapport of een FIFA-certificaat toegekend te krijgen. Dit houdt in dat de kwaliteit van geïnstalleerde velden wordt getest, zodat professionele voetballers speelvelden van wereldklasse tot hun beschikking hebben.

Voor dit project heeft de FIFA een tender uitgezet en zelf vijf bedrijven uitgekozen die verplicht naar Suriname moeten komen ter voorbereiding van hun offerte. De uiterlijke indiendatum voor de offertes is gesteld op 5 juni 2019.

Bidjai Mankoe (Penningmeester SVB): “Wij zijn blij dat de fabrikanten die een aanvraag moeten indienen door de FIFA zijn geselecteerd, die sterke, betere spelers zijn, omdat zij de kwaliteit en de prestaties van het eindproduct internationaal kunnen waarborgen”

P