Aldrin de Baas: “ De realiteit heeft anders uitgewezen

Voordat de u17 selectie van Suriname richting Guatemala vertrok, was coach Aldrin de Baas nog erg positief over het halen van de volgende ronde op de Concacaf voetbalkampioenschappen. Echter mocht de afgereisde delegatie een weekje later alweer de koffers pakken zonder maar een puntje vergaard te hebben uit 3 wedstrijden.

De Baas geeft aan dit zeker niet aan te hebben zien komen en dat het slechte resultaat buiten de verwachtingen om is. Maar tevens haalt hij aan dat Suriname simpelweg haar meerdere moet erkennen in de tegenstanders van de afgelopen week.

Op de vraag hoe de oefenmeester terug kijkt op het toernooi, is hij van mening dat het halen van diaspora spelers niet heeft mogen baten. Ook denkt De Baas dat de groep veels te kort bij elkaar geweest is, waardoor er geen goed team gevormd kon worden. Hij ziet heel veel kwaliteit in de spelers en denkt dat als  de spelers meer tijd gekregen hadden om elkaar te leren kennen, de prestaties beter waren geweest.

Verder denkt Aldrin dat zonder de diaspora spelers het toernooi niet veel dramatischer afgelopen was; de jongens uitkomende in lokale competities doen niet veel onder voor de jongens uitkomende in de nederlandse competities.

P