Applicatie cursus voor A – coaches

Een van de belangrijke voorwaarden voor het verkrijgen van een A – licentie om deel te nemen aan de competitie in de Eerste Divisie van de S.V.B., is dat de hoofdcoach in het bezit moet zijn van een
A – diploma.
Evenwel beseft een ieder dat coaches zich constant moeten laten scholen, omdat het voetbal constant aan verandering toe is. Nagenoeg na elke groot international toernooi hebben we weer met een nieuwe systeem of nieuwe trend te maken.

Om de kwaliteit van ons te bewaken kunnen wij niet verder toezien dat een coach jaren niet actief geweest is, plotseling wordt aangesteld als hoofdcoach van een team in de hoogste divisie.
De S.V.B. zal overgaan tot een puntensysteem voor coaches om in aanmerking te komen voor een licentie. Dat houdt ook in dat S.V.B. en haar werkarmen regelmatig studiebijeenkomsten, bijscholingscursussen en lezingen zal verzorgen.

Daarom wordt in samenwerking met SISO en de Vereniging van Voetbal Oefenmeesters een applicatiecursus georganiseerd op zaterdag 27 oktober en zondag 28 oktober 2018 in het Emile de Lafeunte Sportcentrum. Voor deze applicatiecursus zijn alle coaches die in het bezit zijn van een A – diploma uitgenodigd. De coaches worden om 10.00 uur verwacht.

Bis Kalie
Technisch directeur SVB

P