Aron Winter: “Onze doelstelling is WK 2026”

In het Marroit Hotel werd vandaag een persconferentie belegd door bondscoach Aron Winter, deze persconferentie was meer bedoeld om de pers de gelegenheid te geven vragen te stellen over de gang van zaken binnen de selectie, de doelstellingen en hoe men denkt die te bereiken.

Winter begon de persconferentie met het nieuws dat twee spelers uit de eindselectie het helaas niet halen om aanwezig te zijn voor deze thuiswedstrijden, het gaat om de spelers Sean Klaiber en Yanic Wildschut. Klaiber kan er niet bij zijn vanwege een blessure en Wildschut die kan er niet bij zijn vanwege persoonlijke redenen. De tweespelers die de plaats innemen zijn Gilberto Cronie van Inter Moengo Tapoe en Alliero Belfor van Robin Hood. “De start van de vorige window was niet zo best, we hebben uit twee wedstrijden 1 punt gehaald en wij willen nu ervoor zorgen dat we met elkaar deze wedstrijden en window winnend afsluiten.” aldus Winter.

Hierop aansluitend geeft Winter aan dat de druk op hem als Bondscoach hoog staat vooral na de mindere start en hij weet dat er nu gepresteerd moet worden, maar dat hij ook altijd heeft aangegeven dat het niet alleen gaat om de wedstrijden en toernooien die nu gespeeld geworden maar dat het meer gaat om het proces en de doelstelling die zijn vast gesteld, het halen van het WK 2026. “En daar werken we naartoe en zijn met van alles bezig, je bent bezig een Elftal te creëren, jonge profspelers te motiveren en proberen over te halen voor Natio te kiezen in plaats van Oranje, wij zijn bezig met een programma om de lokale talenten weerbaar en ready te maken op niveau te spelen en te ontwikkelen, dus ja de druk is er en die zal er altijd zijn als je nauw wint of verliest.

Als laatst gaf Winter aan dat iedereen gefocust is op Natio en dat men verwacht dat alle wedstrijden worden om gezet in winst., “ Wij moeten allemaal even terug schakelen, willen wij dat Natio dat gaat bereiken dan moeten wij met ons allen zorgen hier in Suriname het voetbal georganiseerd wordt, dat het fundament goed is, dat er een prof competitie komt en alles er omheen goed georganiseerd zodat het zijn vruchten gaat afwerpen, want als dat er niet is kan je niet de doelen halen die je wilt met de nationale selectie en dat moeten wij allemaal wel realiseren. Het blijft een proces en dat moeten wij allen niet vergeten”

Woensdag aanstaande is er weer een persconferentie maar die zal gericht zijn op de wedstrijd van donderdag avond wanneer Natio het opneemt tegen Haïti.

Foto: Ivan Summerville

P