Bondscoach Aron Winter: ‘Suriname is er klaar voor’

In de persconferentie voor de wedstrijd van Natio tegen Puerto Rico heeft Aron Winter aangegeven dat Suriname er klaar voor is. De selectie heeft een goede voorbereiding gehad in de laatste 6 dagen en de sfeer zit er goed in. De oefenmeester spreekt van een groep met fantastische spelers en het geloof in een goed resultaat op zaterdag 17 juni is ongetwijfeld aanwezig.

Wel zegt de bondscoach Natio niet in de favoriete rol te plaatsen, omdat Puerto Rico zeker ook over kwaliteiten beschikt; de technische staf heeft de tegenstander van zaterdag al enige tijd bestudeerd en er lopen enkele hele goede voetballers rond. Desondanks blijft Winter wel geloven in de eigen kracht en zal ook op basis daarvan voor de zege gaan.

Over de basisopstelling wil de coach nog niets prijsgeven; wel geeft hij aan dat er in de 4 – 3 – 3 opstelling gespeeld wordt. Deze formatie is wel onderhevig aan verandering, omdat er ook gekeken zal worden naar de wijze waarop Puerto Rico speelt of gedurende de wedstrijd eventueel naar een ander spelsysteem omschakelt. Ook het klimaat kan een rol spelen wanneer het op het uithoudingsvermogen aankomt en dat kan eveneens ertoe leiden dat de spelformatie gewijzigd wordt.

Ook Stefano Denswil die de persconferentie bijwoonde, loopt niet met de gedachte dat Natio favoriet is. De nieuwe aanwinst van Natio denkt dat er gewoon gevoetbald zal moeten worden en er geen sprake van onderschatting van de opponent mag zijn.

Denswil spreekt van een hele goede sfeer binnen de groep en denkt dat bij een ieder het besef aanwezig is hoe geweldig deelname aan de aanstaande Gold Cup is. Verder ziet hij een mooie combinatie tussen jonge en wat oudere spelers die allemaal wat leren van elkaar.

P