Bondscoach Dean Gorré verlengt contract tot 2023

Dean Gorré blijft nog 2 jaar bondscoach bij de Natio. Gorré verlengd zijn contract in elk geval tot na het WK van 2022 in Qatar.

“Ik ben heel blij. Dit is een mooi en ambitieus project. We kunnen verder waarmee we begonnen zijn. Er wordt een omgeving gecreëerd waarbij het mogelijk is om een mooie toekomst uit te bouwen”, aldus Dean Gorré.

Na zijn successen met Natio door de plaatsing van de Gold Cup werd Gorré gelijk gelinkt aan meerdere clubs. Maar vertrekken was voor Gorré geen optie. Met twee grote toernooien die eraan komen (Gold Cup 2021 en WK 2022) is dit zeker niet het moment om de nationale ploeg te verlaten.

“Je moet kijken wat we tot nu toe gedaan hebben. We zijn een klein land met 1 miljoen mensen over de wereld maar Natio is heel speciaal. We zijn niet alleen blij met wat we nu hebben maar we willen nog meer. Ik vind niet dat de job er helemaal opzit”, verteld Gorré. “Ik geloof heel erg in de nieuwe speler samenstelling, mijn staf en onze fans. Dit is dan niet het moment om te stoppen met dit project. We staan voor een erg intense periode met de WK kwalificatie reeks voor de boeg. We moeten door”

Op Surinaamse bodem

Gorré voelt zich intussen helemaal thuis in Suriname. “Mijn vrouw en zoon zijn nog in Europa maar zijn trots op deze contractverlenging. Corona heeft ons natuurlijk ook geraakt. Daarom houden we nu ook op een aparte manier onze persconferentie. We moeten ons allemaal aanpassen.

Volgens voorzitter John Krishnadath is Dean Gorré “een geweldige coach die ook resultaten behaalt”. “We zijn heel trots en blij dat Dean heeft bijgetekend want we weten wat hij tot nu toe heeft betekent voor het Surinaams voetbal. Hij is vooral bekend in zijn rol als bondscoach maar daarnaast is hij ook heel betrokken bij de ontwikkeling van de jonge spelers. Hij is erg begaan met de toekomst van het Surinaamse voetbal en met het klaarstomen van de volgende generaties.”

 

P