Bondscoach Hesron Jeroe: “Het wordt een kraker, we onderschatten onze tegenstander niet en gaan om er het beste van te maken.”

De Nationale vrouwen voetbal selectie van Suriname heeft gistermiddag de laatste training verwerkt voor de wedstrijd van vanavond tegen Antigua en Barbuda. Tijdens de persconferentie die voor de training werd gehouden gaf Bondscoach Hesron Jeroe aan dat het geen makkelijke wedstrijd wordt, “ze hebben van Guyana gewonnen dat wil zeggen dat zij kunnen voetballen”. “Wij moeten deze wedstrijd winnen want alleen de nummer een van de poule gaat over naar de volgende ronde, het wordt een kraker, we onderschatten onze tegenstander niet en gaan om er het beste van te maken.”

Suriname won het eerste duel met 4-0 van Dominica, ondanks de overwinning zegt Jeroe dat hij verbeterpunten zag ,waaronder het afronden. ” Ik miste de koelbloedigheid en aansluiting van de linies moet ook vlotter. ”Tegen Antigua en Barbuda gaan wij concentreren op balbezit en proberen veel aan te vallen en doelpunten te maken.”

Jeroe wil graag vaker en langer met de totale selectie trainen, maar dat is niet mogelijk omdat twee van van de speelsters full prof zijn en krijgen niet altijd de gelegenheid om eerder te vertrekken bij hun club, de anderen enkele semi-prof, werken en kunnen niet altijd vrijaf krijgen. Dat maakt dat het soms stroef gaat en ze later aansluiten, belangrijk is dat ze wel trainen in Nederland.”

De wedstrijd begint vanavond om 19:00 uur in het Franklin Essed Stadion.

P