Dominicaanse Republiek vs Suriname; must-win voor de u – 20 dames van Suriname

Na de 0 – 6 nederlaag van Suriname tegen Guyana, staat vandaag alweer de 2de wedstrijd op schema en de tegenstander is Dominicaanse Republiek. De selectie is onder leiding van coach Hesron Jeroe weer volop in training geweest en alleen een overwinning vandaag biedt nog enig uitzicht op de eindzege in de poule.

Terugblikkend op de 1ste wedstrijd tegen Guyana en waarom het vooral in de 2de helft zo misliep, geeft Jeroe in het kort aan dat het gebrek aan ervaring en het maken van tactische foutjes een grote rol hebben gespeeld. Met een andere benadering naar de wedstrijd toe had men misschien ook wel een ander spelbeeld gekregen.

De Dominicaanse Republiek wordt volgens Jeroe eveneens geen makkelijke tegenstander; het land maakt gebruik van voetbalsters uit het buitenland en er zit veel dynamiek in hun spel. Desondanks geeft Jeroe genoeg kans aan zijn meisjes om een goed resultaat neer te zetten.

De Dominicaanse Republiek versloeg Dominica met liefst 15 – 0 in de 1ste wedstrijd. De wedstrijd tegen Suriname staat voor 19.00 uur surinaamse tijd geprogrammeerd.

P