Foto expositie 100 jaar Surinaamse Voetbal Bond 1-10-2019 tot 1-10-2020

De Surinaamse Voetbal Bond zal op 1 oktober 2020, honderd jaar bestaan. Wij willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en hebben het voornemen om dit jubileumjaar te starten met een foto expositie. De opzet van deze foto expositie is om deze 100 jaar zoveel mogelijk in beeld te brengen. Wat willen we op de voor 1 oktober 2019 geplande expositie laten zien? Wel het zijn;

 1. Foto’s van teams die in de afgelopen 100 jaar zijn uitgekomen in de hoogste klassen die de SVB gekend heeft
 2. Foto’s van Vedettes die gespeeld hebben voor de teams die in de afgelopen 100 jaar in de hoogste klasse van de SVB zijn uitgekomen.
 3. Foto’s waar de voetbalkampioen van een specifiek jaar op voorkomt.
 4. Foto’s van de Nationale Teams die in de afgelopen 100 jaar voor de SVB zijn uitgekomen
 5. Foto’s van onze Nationale Voetbal helden die we in de afgelopen 100 jaar kenden en voor de nationale selectie zijn uitgekomen.
 6. Foto’s van spelers van Surinaamse herkomst die voor de Nederlandse selectie zijn uitgekomen
 7. Foto’s van besturen die de SVB in de afgelopen 100 jaar heeft gekend.
 8. Sfeer foto’s van het Surinaamse voetbal en het stadion en andere plaatsen waar er gevoetbald werd.

De Foto expositie zal ook op basis van deze indeling worden opgebouwd waarbij we de 100 jaren chronologisch in beeld willen brengen.

De Surinaamse Voetbal Bond die zelf niet over een foto-archief beschikt weet dat veel fotomateriaal bij voetbalsupporters, -families en ex-voetballers in Nederland en in Suriname is. We doen dan ook een beroep op U om deze foto expositie vorm te geven.

Hoe kunt u ons helpen, om deze 100 jaar Surinaams voetbal in beeld te brengen.

Dit kunt u als volgt doen:

 1. U heeft een foto, scant u die op 600 dpi en stuur deze vervolgens naar 100jaarsvb@svb.sr (geen whatsapp foto’s). Als u meerdere foto’s heeft, gebruik het gratis programma wetransfer.com om files te verzenden.
 2. U brengt de foto naar de winkel van de SVB waar Uw foto wordt gescanned en u krijgt deze direct terug.
 3. U kunt ons bellen waarna wij een afspraak maken om de foto bij U op te halen en een afspraak te maken voor de dag waarop U deze, na te zijn gescanned, terug krijgt. (alleen voor Suriname)

Uiteraard zal u bij de foto moeten vermelden de naam van het team, het jaar waarop deze gemaakt is. Dit geldt ook voor de foto’s van de Club en Nationale vedettes die u ons opstuurt.

P