Heldere statements Concacaf en Fifa omtrent statuten wijzigingen SVB

In het Owru Cul gebouw heeft vanmiddag, zaterdag 29 april, een meeting plaats gevonden tussen de SVB en de vertegenwoordigers van de Concacaf en de Fifa, Howard Macintosh en Sofia Malizia. Het tweetal was er in 2022 al in verband met de wijzigingen in de statuten van de SVB.

Howard Macintosh van de Concacaf beweert heel tevreden te zijn met de gang van zaken, omdat met ieder lid is gediscussieerd en ook is aangehoord. Ook over de SVB als voetbalbond is de Concacaf tevreden, gezien de manier waarop problemen vanaf vorig jaar zijn aangepakt. De vertegenwoordiger van de voetbalzone die alle landen van het Caraibisch gebied, Midden-Amerika en Noord-Amerika, is over pakweg een maand weer terug voor het verzorgen van een andere workshop.

Sofia MaliziaSofia Malizia van de Fifa was eveneens erg ingenomen met de gang van zaken. Ze bevestigde hierbij dat alle concepten voor de veranderingen van de statuten goed doorgenomen worden om in de komende weken tot de officiële en blijvende wijzigingen te komen. Hiermee ontstaan er dan ook gelijk door de wet erkende nieuwe statuten van de voetbalbond.

De voorzitter van de SVB, John Krishnadath, gaf bij de meeting vandaag eveneens aan
dat op vrijdag 28 april tijdens de grote ALV, de financiële verslagen en het jaarverslag over het jaar 2022 is goed gekeurd door de leden. De SVB zal deze ingeslagen weg met de Concacaf en FIFA voortzetten om tot grote hoogtes te komen. De Prof League zal moeten komen.

P