kwalificatiewedstrijd voor het WK-toernooi 2022

Suriname heeft de kwalificatiewedstrijd voor het WK-toernooi 2022 tegen Cayman Islands gewonnen met 3-0. Het Surinaams elftal ging de rust in met een voorsprong van twee doelpunten. In de tweede helft werd nog een doelpunt gescoord. Bij de gasten bleef de score op nul.
man of the match svb
In tegenstelling tot de eerste helft viel Natio in de tweede helft wat terug. In het eerste halfuur van de tweede helft werden niet veel kansen gecreëerd door Suriname, terwijl Cayman Islands steeds meer ruimte kreeg om een aanval op te bouwen. Met nog een half uur te spelen in reguliere tijd, deed Suriname de eerste wissel. Coach Dean Gorré haalt doelman Warner Hahn van het veld en stuurt zijn vervanger Ishan Kort het doel in. Kort houdt net als Hahn de netten schoon. Suriname heeft krachtig en overtuigend gewonnen door gecontroleerd te voetballen.

Het eerste doelpunt viel in de 22e minuut uit een vrije trap van Roland Alberg, waarna Shaquille Pinas het leer verlengde in de netten van doelman David Lee. Aanvoerder Ryan Donk zorgt een kwartier later voor het tweede doelpunt uit een penalty. Het derde doelpunt kwam van aanvaller Gleofilo Vlijter in de 76e minuut.

Suriname speelt zaterdag uit tegen Aruba. De wedstrijd wordt gespeeld in het Amerikaanse Tampa. Groep B bestaat behalve uit Suriname, Cayman Islands en Aruba ook uit Canada en Bermuda.