Mexicaanse bondscoach over Suriname: ‘ We respecteren elke tegenstander’

Paramaribo – In Royal Torarica werd vanmiddag de persconferentie van Concacafreus Mexico gehouden; de selectie van de Gold Cup recordhouder vertoeft in Suriname in verband met de Concacaf Nations League wedstrijd tegen Natio.

In aanloop naar de wedstrijd toe zegt de debuterende bondscoach Diego Cocca gretig te zijn voor een goed resultaat ; de opvolger van Gerardo Martino meent wel respect te tonen voor Suriname, maar wil tegelijkertijd ook met mooi voetbal zegevieren donderdagavond.

Ook Jimenez van Feyenoord kwam aan het woord; de topschutter uit de eredivisie meent bekend te zijn met de kwaliteit van meerdere surinaamse voetballers in Nederland. Hij gelooft dat als deze spelers in de selectie van Suriname zitten, het een vrij interessante wedstrijd worden.

Na de wedstrijd tegen Suriname vliegt de Mexicaanse selectie terug naar Mexico, omdat op zondag 26 maart de laatste wedstrijd in de poule tegen Jamaica gespeeld word. Momenteel gaat Jamaica met 5 punten aan kop in de groep, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Een zege voor Mexico morgenavond in het Essed stadion maakt Los Tricolores tot de nieuwe koploper in de groep. Zowel de nummer 1 als de nummer 2 plaatst zich rechtstreeks voor de Gold Cup 2023.

P