NATIO WINT EERSTE POULE WEDSTRIJD VAN DOMINICA!

Het Surinaams elftal heeft gisteren al vroeg in de kwalificatiereeks goede zaken gedaan. Natio won de uitwedstrijd bij Dominica (1-2). De ploeg voldeed in Dominica hiermee aan de wensen van de bondscoach Dean Gorre.
De formatie acteerde zonder de geblesseerde Dimitrie Apai allesbehalve foutloos maar kan gedurende de reeks alleen maar beter worden. Gleofilo Vlijter vertolkte een hoofdrol in dit duel.

De aanvaller van Aris Limasol stond na 6 minuten zo’n 8 meter van het doel toen hij de bal aangespeeld kreeg. Hij bedacht zich geen moment schoof de bal langs doelman Glenso Prince in het net (0-1). Anfernee Frederick verschalkte doelman Claidel Kohinor in de 22e minuut met een geplaatst schot(1-1) en dit was tevens de ruststand.

De wedstrijd was niet hoogstaand maar Natio gaf niet of nauwelijks kansen weg. Twee grote kansen waren er nog voor Vlijter waarvan één van de doellijn werd gered en de andere belande op de lat.

Leuk voor Vlijter, was dat hij in de slotfase(91e minuut) de eindstand kon bepalen (1-2). Suriname treed a.s. zondag voor de tweede poulewedstrijd aan tegen Nicaragua in het Andre Kamperveen Stadion.