Nieuwe Concacaf-kwalificaties Qatar 2022

Nieuwe Concacaf-kwalificaties aangekondigd voor regionale kwalificatie voor FIFA World Cup Qatar 2022

Alle 35 FIFA-ledenverenigingen van Concacaf strijden om de 3,5 kwalificatieplekken in de regio

Concacaf heeft vandaag een bijgewerkte internationale kalender voor mannen gepubliceerd, die een nieuw format bevat voor de Concacaf-kwalificaties voor de FIFA World Cup Qatar 2022 en updates voor de Concacaf Nations League en de Concacaf Gold Cup 2021.

De nieuwe Concacaf-kwalificaties voor de FIFA Wereldbeker Qatar 2022 bestaan ​​uit drie ronden en geven alle deelnemende Verenigingen de kans om te strijden voor de drie en een halve Wereldbekerplaats van de Confederatie.

De eerste ronde (30 teams) wordt gespeeld tussen de Concacaf Member Associations gerangschikt 6-35 op basis van de FIFA-ranglijst van 16 juli 2020.

De 30 nationale teams van de mannen worden verdeeld in zes groepen van vijf in een geplaatste trekking.
De zes hoogst gerangschikte teams, El Salvador, Canada, Curaçao, Panama, Haïti en Trinidad en Tobago worden respectievelijk vooraf ingedeeld in de groepen A tot en met F.

Elk team speelt één keer tegen elk ander team in hun groep en speelt in totaal vier wedstrijden; twee thuis en twee uit. Deze wedstrijden worden gespeeld in de FIFA-wedstrijdvensters van oktober 2020 en november 2020.

Aan het einde van de eerste ronde gaan de zes groepswinnaars door naar de tweede ronde.

De tweede ronde (zes teams) wordt gespeeld tussen de groepswinnaars van de eerste ronde, waarbij de matchups als volgt vooraf zijn bepaald:

Winnaar groep A versus winnaar groep F.
Winnaar groep B versus winnaar groep E.
Winnaar groep C versus winnaar groep D.

De teams spelen thuis en uit in een directe eliminatie-indeling in het FIFA-wedstrijdvenster van maart 2021. De drie winnaars gaan door naar de finaleronde.

In de Finaleronde (acht teams) van de Concacaf-kwalificatiewedstrijden voor de FIFA Wereldbeker Qatar 2022 zullen de drie winnaars van de Tweede Ronde toetreden tot de Concacaf-ledenverenigingen die 1-5 zijn gerangschikt op basis van de FIFA-ranglijst van 16 juli 2020.

De nationale teams met een rangorde van 1-5 hadden al genoeg FIFA-rankingpunten behaald om hun plaats in de Finaleronde te garanderen voorafgaand aan de ontwikkeling van een nieuw format.

Teams in de laatste ronde:
1. Mexico
2. VS
3. Costa Rica
4. Jamaica
5. Honduras
6. Winnaar tweede ronde
7. Winnaar tweede ronde
8. Winnaar tweede ronde.

De Finaleronde begint in het dubbele FIFA-wedstrijdvenster in juni 2021 en gaat door in de FIFA-wedstrijdvensters van september, oktober, november 2021 en januari en maart 2022.

De acht teams spelen tegen elkaar en thuis, waarbij elk team 14 wedstrijden speelt.

Aan het einde van de finaleronde kwalificeren de drie beste teams zich rechtstreeks voor de FIFA World Cup Qatar 2022.

Het team dat als vierde is geplaatst, plaatst zich voor de FIFA Intercontinental Playoff, die in juni 2022 zal worden gespeeld.

P