Suriname verliest van Sparta Rotterdam

Rotterdam – 1/8/2018

Na de verloren wedstrijd tegen FC Denbosch hadden de mannen van Dean Gorre wat recht te trekken. Helaas werd ook deze wedstrijd met 5-2 verloren, terwijl de ploeg significante verbeteringen vertoond in vergelijking met voorgaande wedstrijden. De twee goals werden gemaakt door Ivanildo Rozenblad en Miquel Darson.

De volgende 11 begonnen in de basis opstelling:
Keeper: Serginio Profijt
Verdediging: Miquel Darson, Joel Baja,  Percy de Baas, Pressen Waterberg,
Middenveld: Bruce Diporedjo, Giovanni Asoman, Renzo Akrosie, Roxie Fer
Aanval: Alvaro Verweij en Ivanildo Rozenblad

Wissels: Ivanildo Misidjan, Earvin Tjon A Loi, Saverio Adeni, Anduelo Amoeferie, Ivenzo Comvalius, Shorano Mawie, Sorencio Juliaans, Claidel  Kohinor, Johnathan Waterberg

1ste helft
Suriname begon de wedstrijd redelijk en met de nodige strijd. Beide teams hadden moeite met de opbouw en daarom was er veel balverlies. En als Suriname probeerde op te bouwen resulteerde het uiteindelijk in een lange bal. Na 10 minuten kwam Sparta op een 1-0 voorsprong, nog geen 5 minuten later was het weer raak 2-0
Suriname kwam in de 25ste minuut uit het niets op 2-1, doelpuntenmaker Ivanildo Rozenblad kon een kluts bal in het lege doel schuiven. Sparta had de 1ste helft nog de nodige kansen gecreëerd maar keeper Profijt hield zijn goal schoon.

2de helft
Door scherp de 2de helft te beginnen en niets weg te geven nam Sparta na rust een 3-1 vorsprong.
Het was afwachten wie de volgende goal ging maken. Na een solo actie van de linkerspits van Sparta werd de 4-1 binnen geschoten. Vlak daarna werd het 5-1.

Na een overtreding in de 16 m kreeg Suriname de kans om het allemaal wat dragelijk te maken middels een penalty. Deze werd feilloos ingeschoten door Miquel Darson.

Suriname heeft laten zien dat het genoeg in zijn mars heeft om het een eerste divisionist moeilijk te maken.  A.s. Maandag speelt het Surinaams elftal om 20.30 uur in Almere tegen Almere City.