Nishaan 42 wint President Cup

PARAMARIBO – Bekerkampioen Nishaan 42 heeft zondagavond in het André Kamperveen Stadion met 1-0

PARAMARIBO – Bekerkampioen Nishaan 42 heeft zondagavond in het André Kamperveen Stadion met 1-0, gezegevierd over landskampioen Inter Moengotapoe. Het heeft daarmee de President Cup gewonnen. David da Silva Pereira scoorde in de zeventigste minuut het gouden doelpunt. Nishaan 42 begon heel sterk aan de wedstrijd en oefende pressie uit op de ploeg van Inter Moengotapoe, waardoor deze niet in haar spel kon komen.

Nishaan 42 schiep veel kansen, maar door gehaast spel en ongecontroleerde schoten bleven doelpunten uit. Inter Moengotapoe begon heel sterk aan de tweede speelperiode en kreeg zowaar kansen. De aanvallers waren niet in goeden doen. In de zeventigste minuut wist David da Silva Pereira met een zweefduik uit een vrije trap Nishaan 42 aan de leiding te koppen, 1 – 0. De kampioen werd door dit doelpunt wakker geschud en ging nadrukkelijker in de aanval. Drie minuten na het doelpunt kreeg Stefano Rijssel een niet te missen kans maar schoot hard en ver naast het doel.

“Het is een leuk gevoel als je wint. Wij hebben geïnvesteerd in de ploeg. We hebben geen spelers met grote namen, maar jongens die passen in ons systeem. Het is ons gelukt om Inter Moengotapoe heel vroeg onder druk te zetten. Wij hebben ons goed kunnen voorbereiden op deze wedstrijd”, aldus trainer Roberto Gödeken vol emoties. Zijn collega Hesron Jeroe van Inter Moengotapoe: “Het was een mooie wedstrijd, je kon zien dat Nishaan 42 met speciale opdrachten is gekomen om ons onder druk te zetten. We hadden niet de koelbloedigheid om rust in de wedstrijd te brengen. Wij waren gemotiveerd, maar je spel hangt af van je tegenstander en wij konden niet in ons spel komen.”

Bron: dwtonline

P