Ook El Salvador te hoog gegrepen voor Suriname

Op de laatste speeldag van de groepsfase op de Concacaf voetbalkampioenschappen voor jongens onder de 17 jaar, trad Suriname aan tegen EL Salvador. Na een 2 – 0 voorsprong bij de rust voor de Midden-Amerikanen ,wisten deze in de 2de helft nog eens2 keer te scoren en de eindstand op 4 – 0 te bepalen.

Al heel gauw zou El Salvador pressie uitvoeren op Suriname’s doel; onze jongens gingen daar niet al tegoed mee om en de opbouw van achteruit liet erg te wensen over. De 4de, 7de en de 11de minuut boden El Salvador zo enkele goede mogelijkheden om een verdiende voorsprong te nemen.

In de 25ste minuut kwam EL Salvador toch nog op een voorsprong; doelman Chaar brach tnog knap redding ui teenafstand schot, maar de spelers van trainer De Baas klungelden tot 2 keer toe enorm bij het uitverdedigen; het leder kwam uiteindelijk voor de voeten van Bryan Vasquez die knap scoorde middels een diagonaal schot.

Ook de 2 – 0 zou niet lang op zich laten wachten, want 3 minuten later werd Christopher Argueta prachtig de diepte ingestuurd en met een subtiel lobje verschalkte hij Suriname’s doelman.

Suriname had bij een 4 – 0 overwinning nog een goede kans zich te plaatsen voor de volgende ronde, maar ook vanavond bleek het team niet sterk genoeg om een goede vuist te maken; er werden wederom tal van dekkings fouten gemaakt en de communicatie was regelmatig zoek. Na een uur spelen ging Chaar voor de zoveelste keer in de fout op dit toernooi en stompte een hoge bal vanuit rechts recht in de voeten van Juan Arias; de nummer 10 aarzelde geen moment en schoot de 3 – 0 binnen.

Nelson Diaz zijn naam zou tot ongeluk van Suriname eveneens op het scorebord komen later, want met een grandioze goal (schot in de kruising) viel de 4de goal van de avond; 4 – 0 El Salvador. Na dit doelpunt werd er niet meer gescoord; Suriname mag met dit resultaat na 5 dagen weer de koffers pakken, het toernooi zit er helaas op. Suriname eindigt op nummer 4 in de poule. Om 22.00 uur speelt koploper Honduras tegen de nummer 3 Haiti.