Oud-international Wensly Bundel (75) overleden

 

Bedroefd heeft de Surinaamse Voetbal Bond kennis genomen van het overlijden van Wensly Rinaldo Bundel. De oud-international speelde in de jaren ’60 en ’70 voor het Surinaams elftal en nam ook deel aan de Koninkrijksspelen van 1967. Bundel overleed op zondag 2 juni. Hij is 75 jaar geworden.

 

Bundel stond bekend om zijn inzet en passie. Hij speelde op het middenveld en kon het spel van zijn tegenstander ontregelen. Hij blonk uit in de passing. Bundel was van 1966 tot 1984 clubvoetballer van S.V. Transvaal. In 1968, 1969, 1970, 1973 en 1974 werd hij kampioen met Transvaal. Bundel heeft met zijn ploeggenoten van Transvaal tegen voetballegendes als Sjaak Swart, Garrincha en Pelé gestaan.  Tevens won hij de Concacaf Champions Cup, edities 1973 en 1981. De finale van 1973 werd gespeeld over 2 wedstrijden in Paramaribo. Devonshire Colts was de tegenstander S.V. Transvaal: S.V. Transvaal won de eerste wedstrijd met 4-2 en de tweede wedstrijd met 1-3. In 1981 werd Paramaribo opnieuw als finalestad aangewezen: deze finale werd ook over 2 wedstrijden gespeeld. De tegenstander in die finale was Atlético Marte. De eerste wedstrijd is geëindigd in 1-0. De tweede wedstrijd is geëindigd in 1-1. Dankzij een rake vrije trap van Bundel vlak buiten het strafschopgebied was hij verantwoordelijk voor de gelijkmaker in de tweede wedstrijd. Dat doelpunt was voldoende om de beker in ontvangst te nemen.

Na zijn spelersloopbaan begon hij als assistent-trainer van SV Transvaal. De ploeg stond toen onder leiding van Frank Rigters. Als assistent-trainer werd Bundel in 1986 Caraïbisch kampioen.

Als trainer maakte hij furore bij SV Transvaal, SNL, WBC en Nacional. Het landskampioenschap met SNL in 1999, de bekersuccessen met National en WBC en de supercupwinst met National zijn de grootste successen in clubverband. Vermeldenswaardig is dat hij driemaal met Suriname de Inter-Guyanese Spelen heeft gewonnen. In 2009 was hij de bondscoach van Suriname. In 2014 behoedde trena Bundel zijn S.V. Transvaal voor degradatie uit de Hoofdklasse.

 

De Surinaamse Voetbal Bond wenst de familie, vrienden, kennissen veel sterkte met dit verlies.

 

P