Over de SVB

Over de Surinaamse Voetbal Bond

De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) is de voetbalbond van Suriname. Het hoofdkwartier is gevestigd in Paramaribo aan de Letitia Vriesdelaan nr 7.

De SVB werd opgericht op 1 oktober 1920 en is sinds 1929 aangesloten bij de FIFA.De SVB is vanwege historische redenen niet aangesloten bij de Zuid-Amerikaanse confederatie CONMEBOL, maar bij de Noord-en Centraal-Amerikaanse CONCACAF. De Surinaamse Voetbal Bond telt 41 leden en wordt gevormd door de bij haar aangesloten voetbalvereningen en lidbonden.

De hoogste divisie die de SVB kent is heet de 1ste Divisie en is ook de competitie waaruit de landskampioen voortkomt. De 2de Divisie is de tweede competitie die landelijk wordt georganiseerd. Een jaarlijks te houden Lidbondentoernooi valt eveneens onder de hoede van de SVB. De bond organiseert verder het toernooi om de Beker van Suriname en de President’s Cup, de zgn. Surinaamse Supercup. De SVB is ook verantwoordelijk voor de diverse nationale heren en dame’s elftallen en het Surinaams olympisch elftal.

P