Professioneel voetbal in Suriname

13 April 2019, Auteur Claire Arrias
Noto Magazine heeft voor dit artikel contact gezocht met dhr. John Krishnadath voorzitter van de Surinaamse voetbalbond (SVB).

Er bestaat al geruime tijd behoefte voor professioneel voetbal in Suriname, maar op een of andere manier kwam het er maar niet. Professioneel voetbal in Suriname is noodzakelijk. Onlangs heeft de Concacaf aangegeven dat vanaf 2020- 2021 zij alleen gaat werken met landen die een professionele league hebben.

M.O.U.
Onlangs heeft de SVB met 10 clubs een ‘ memorandum of understanding ‘ getekend, dat houdt in dat die clubs bereid zijn over te gaan tot professioneelvoetbal. Maar dat wil nog niet zeggen dat we al zijn waar we moeten. De clubeigenaren kunnen bijvoorbeeld, er nog niet klaar voor zijn om grote investeringen te maken. Want wil je een professional league hebben moet je heel wat veranderingen aanbrengen, zoals 1 persoon kan bijvoorbeeld niet 3 tot 4 taken hebben. Dus de clubeigenaar gaat zijn heel bestuur moeten profesionaliseren en mensen in dienst moeten nemen zoals, een physio terapeut, dokter, secretaris, penningmeester, de voetballers, coaches, etc. Dat kost allemaal heel veel geld.

Maar de SVB blijft optimistisch dat zij in het laatste kwartaal van 2019 met minimaal 4 clubs kan overgaan tot professioneel voetbal.

Afbeeldingsresultaat voor john krishnadath

P