Robinhood en Notch winnen bij de voorzetting van de SVB Eerste Divisie

In het Franklin Essed stadion stonden in een kraker tegenover elkaar Leo Victor en Robinhood. Beide spelers waren al niet meer ongeslagen voor de wedstrijd en wilden immers geen steken laten. Maar reeds in de 5de minuut ging het al goed mis aan Leo Victor zijde; doelman Pandooi trapte totaal verkeerd uit, waardoor Robinhood gevaarlijk kon worden met een voorgetrokken bal. Pandooi trachtte zijn fout te corrigeren door de pass te onderscheppen, maar kreeg het leder niet onder controle en de ingelopen Tuur joeg de bal hoog het net in.

Leo Victor bleef gecontroleerd voetballen, maar het was de roodgroene formatie die tot 2 keer toe de voorsprong uitbreiden kon naar 2 – 0; echter waren noch Cairo noch Andro scherp genoeg.

Halverwege de 1ste helft viel er een levensgrote kans voor de boys van trainer Kolf; onwaarschijnlijk balverlies leed ertoe dat Tafarel Doekoe mocht uithalen op het doel van Jonathan Fonkel, maar de doelman redde prachtig en voorkwam een onnodig tegendoelpunt.

In de daaropvolgende fase vielen aan beide kanten hele degelijke kansen, maar de beste kansen waren toch voor Shaquille Cairo; de aanvaller stuitte echter steeds weer op een goed herstelde Pandooi.

In de 56ste minuut zou dan toch het moment van Cairo vallen; in een snelle omschakeling situatie speelde Maatrijk de spits vrij en deze keer faalde hij niet.

Bij een 0 – 2 achterstand moest de oranje zwarte formatie komen en dat leidde ook tot een enkel gevaarlijk moment voor het doel van de roodgroenen, maar het scoren bleef echter uit.

Het zou alleen maar erger worden voor Leo Victor, want in de 69ste minuut was het weer eens raak; Rigters liep uitstekend in op een steekpass om met een goede breed gespeelde bal de ingevallen Rosebel te bedienen voor de 3 – 0. Niet veel later kreeg dezelfde speler een niet te missen kans op de 4 – 0, maar laksheid nekte de snelle flankaanvaller.

Aan de vreselijke avond kwam voor Leo Victor maar geen einde; in de 84ste minuut kopte aanvoerder Welles uit een hoekschop de 4 – 0 in bij de 2de paal.Met nog enkele minute te gaan in de wedstrijd deelde Cairo nog eens even een tikje uit door de 5 – 0 in te tikken, zijn 2de van de avond. In deze score zou er geen verandering meer komen.

Eerder op de avond verloor ook PVV van Notch; de eindstand daar werd 1 – 0 en de man van het gouden doelpunt werd Migamba Antomoi.