Robinhood met overwinning op zak richting klassieker

In het Franklin Essed stadion speelde sv Flora vanavond tegen landskampioen Robinhood. Beide ploegen hadden hun laatste wedstrijd in een overwinning omgezet en met name Flora zou na een hele slechte start weer graag een goed resultaat neerzetten. Echter wilden ook de roodgroenen hun overwinningenreeks voortzetten en na een 2 – 1 voorsprong bij de rust eindigde de wedstrijd in een 3 – 2 zege voor trainer Roberto Godeken & co.

Al heel vroeg (5de minuut) opende aanvoerder Welles de score, maar niet veel later(11de minuut) scoorde Pengel namens Flora de gelijkmaker; 1 – 1. Met nog 5 minuten te gaan in de 1ste helft kwam Robinhood opnieuw op voorsprong en wel via Don Tuur.

In de 69ste minuut breidde Cairo de voorsprong uit naar 3 – 1 en gaf de titelverdediger zo een stuk meer ademruimte. In de 85ste minuut zou Flora via Lijoe a Njie nog de aansluitingstreffer scoren, maar meer zat er voor de promovendus onder trainer Rodney Oldenstam niet in.

Denzinio Amantani gezegevierde man

Suriname’s oudste club Voorwaarts pakte vrijdagavond wederom 3 punten en wel tegen Inter Wanica; een doelpunt van de speler Amantani in de 43ste minuut heeft in deze wedstrijd het verschil gemaakt.

P