Strategisch plan zegt alles; SVB gaat zeer drukke tijden tegemoet!

Met betrekking tot het strategisch plan dat de Surinaamse voetbalbond in gedachte heeft voor de periode 2023 tot en met 2026, werd er op woensdag 24 mei een persconferentie gehouden op het Owru Cul sport complex.

In de persconferentie is door het bestuur uitleg gegeven over hoe men de komende jaren  (tot aan 2026) aan de ontwikkeling van de sport wil werken en ook de hoofdprioriteiten zijn belicht. Zo legde voorzitter John Krishnadath uit dat met de senioren selectie van Natio de Gold Cup 2023, de Copa America 2024, Gold Cup 2025 en tenslotte het WK 2026 gehaald moeten worden.

Hierbij werd ook getoond wat voor een financieel plaatje er aan alle trajecten gepaard gaat, uitgaande van wat de uitgaven zijn op basis van de mogelijkheid dat Suriname tot aan het einde van het toernooi nog participeert. Hieruit is gebleken dat er nog een behoorlijk bedrag te min is. Dit bedrag wil men onder andere via sponsoringen uit de gemeenschap naar binnen halen.

Wat ook een enorme prioriteit heeft is het professionaliseren van de voetbalsport; in het beheren, ontwikkelen en promoten voor spelers, officials, clubs en de samenleving. Men hoopt onder andere te verwezenlijken dat clubvoetbal in de regio weer tot de top reikt en dat ook de ontwikkeling van vrouwenvoetbal een lift krijgt.

Over de intrede van de profleague in Suriname geeft het bestuur aan dat de kickoff gepland staat voor januari 2024. Om het gat tussen het einde van de competitie en de nieuwe seizoenstart op te vangen, wordt er een oplossingsmodel gevormd.

De technisch directeur van de SVB, Biswajeet Kali, deed verder uit de boeken dat de bond een academie zal oprichten voor jongens en meisjes; het primaire doel hiervan is door extra training en opleiding betere voetballers te produceren met in het vervolg daarvan het voetbalniveau omhoog te tillen.

P