Suriname start WK-kwalificatie tegen Nicaragua of Anguilla

Het Surinaamse elftal komt tussen 6 en 15 juni in de tweede ronde van het kwalificatietoenooi voor het WK-voetbal 2018 uit tegen Nicaragua of Anguilla. Deze twee landen moeten het in de eerste ronde tegen elkaar opnemen. De FIFA verrichtte donderdagavond in Miami Beach de loting voor de eerste tweede rondes in de Concacaf-zone. De eerste knock-out ronde, met de wedstrijd tussen Nicaragua en Anguilla, wordt half maart afgewerkt.

Suriname kwam bij de loting in Miami als laatste land uit de glazen pot. De trekking werd verricht door de Braziliaanse vedette Ronaldo en de Mexicaanse oud-international Pavel Pardo. Ook de tweede ronde is een knock-out fase. Suriname speelt de eerste wedstrijd uit. De return in het André Kamperveenstadion volgt binnen een week. De derde ronde, opnieuw knock-out, staat voor eind augustus en begin september op het programma.

Nicaragua, begin dit jaar genoteerd als nummer 173 op de FIFA wereldranglijst, start in de eerste ronde als favoriet tegen Anguilla, dat vrijwel onderaan de ranglijst is terug te vinden. Het eiland laat alleen Bhutan en San Marino achter zich. Suriname is de laatste maanden afgezakt naar de 149ste positie op de FIFA-lijst.
Nicaragua werd tijdens de kwalificaties voor het eindtoernooi in 2014 in Brazilië, net als Suriname uitgeschakeld in de tweede ronde. Panama, dat later de eindpoule van de Concacaf zou halen, was destijds duidelijk te sterk. Nicaragua verloor in het najaar van 2014 de laatste drie interlands, tegen El Salvador, Honduras en Panama.

P