Suriname verliest met 4-2 bij Almere City.

Almere maandag 6 augustus 2018,

Het nationaal elftal van Suriname heeft in zijn voorbereiding voor de Goldcup 2019 zijn laatste wedstrijd in Nederland tegen Almere City met 4-2 verloren.

Natio begon goed want na 3 minuten kreeg Ivanildo Rozenblad vanuit een goede uittrap van de keeper de bal en de aanvaller dribbelde de 16 meter binnen en haalde verwoestend uit  voor de 1-0.

Almere kreeg al gauw grip op de wedstrijd en dit resulteerde in de 18e minuut tot de gelijkmaker. Een afstandschot rond de 16 meter vloog de lange hoek In 1-1.

Na nog geen 5 minuten hierna nam Almere City een voorsprong door een mooi doelpunt gescoord uit een vrijetrap 2-1.

Suriname kreeg nog 2 goede kansen op de 2-2 maar Alvaro Verweij was zeer ongelukkig in zijn afronding. Ruststand 2-1 in het voordeel van Almere City.

Na rust een vergelijkbaar beeld als voor rust met Almere meer in balbezit en dit resulteerde dan ook in de 3-1. Na een kluts moment in het strafschopgebied van Suriname verdween de bal door de benen van de keeper in het doel.

Suriname gaf zich niet gewonnen en ging opzoek naar de aansluittreffer en deze kwam ook na een schitterend opgezette aanval via de linkerflank kreeg Suriname terecht een strafschop. Deze werd feilloos door Miquel Darson in de rechterbovenhoek binnen geschoten 2-3.

Na wederom een prachtige aanval van Suriname met een nog mooiere omhaal van Andwello Baja spatte de bal tegen de lat. Direct uit de tegenstoot maakte Almere City de klus af door de 4-2 te scoren .

Al met al een mooie wedstrijd in een zeer prettige entourage. Het team van Suriname vertrekt op dinsdag weer terug naar Suriname en mag terugkijken op een zeer nuttige oefencampagne.