Trainer De Baas: “ Vandaag een must win game tegen Haiti”

Na de wedstrijd tegen Honduras die na een 1 – 2 achterstand kansloos met 1 – 6 verloren werd, trekt trainer Aldrin De Baas de conclusie dat Suriname een harde les heeft geleerd. Hier verder op ingaand zegt de coach dat na de snelle 1 – 2 in de 1ste helft de ploeg zich knap had herpakt, maar dat het in de 2de helft toch helemaal misging.

Volgens de coach was de vroeg gescoorde 3 – 1 na de rust de genadeklap voor zijn jongens; de linies zaten niet kort genoeg op elkaar en er werd niet meer compact genoeg gespeeld. Verder zijn veel goals te wijten geweest aan de vele dekkingsfouten en het niet kunnen onderscheppen van de passlijnen.

Ten aanzien van de wedstrijd tegen Haiti geeft De Baas aan een goede voorbereiding te hebben gehad; merkbaar was dat meerdere spelers ook zelf beseften dat zij niet hun beste wedstrijd gespeeld hadden. In ieder geval is er gewerkt op hetgeen dat minder ging tegen Honduras en worden alle positieve zaken meegenomen naar de andere wedstrijd.

De leermeester heeft Haiti even in actie gezien en dus ook een kleine analyse gemaakt; zo is erop getraind hoe de 2 centrale aanvallers af te stoppen met behulp van een goed ondersteunend middenveld. Verder verwacht De Baas meer samenspel en communicatie. Al met al denkt hij dat Haiti vanavond (19.00 uur) te pakken moet zijn.