U – 20 dames starten kwalificaties met zware nederlaag

Coach Hesron Jeroe heeft met lede ogen moeten toekijken hoe de u – 20 selectie van Suriname vanmiddag met 0 – 6 tenonder ging tegen buurland Guyana; bij de rust was de stand nog 0 – 2, maar in de 2de helft werden de jonge vrouwen van alle kanten overlopen.

Al heel vroeg werd de nationale selectie onder druk gezet, maar onder andere doelvrouwe Moedjijo kon een vroege voorsprong voorkomen. In de 24ste minuut was de speelster Mars met een goed geplaatst schot verantwoordelijk voor de openingstreffer. Johnson maakte 5 minuten voor tijd via een mooie solo de 2 – 0.

In de 2de helft vond Mars al gauw voor de 2de keer het net en in de 55ste minuut mocht de surinaamse doelvrouwe alweer voor de 5de keer de bal uit hert net vissen na een afstandschot van Lewis.

De speelsters Banfield en Trim maakten het feestje voor Guyana compleet door elk nog een doelpunt mee te pakken.

De volgende tegenstander is de Dominica; deze wedstrijd wordt op maandag 17 april afgewerkt om 18.00 uur lokale tijd.