De verlichting van het AK Stadion is maandagavond gekeurd door de FIFA.  Hiermee is de controle afgehandeld of de van de FIFA afkomstige gelden goed besteed zijn. De directeur van de EBS Rabin Parmessar heeft via een tablet de nieuwe ledlampen aangezet.

We zijn weer een stapje dichterbij maar er moet nog veel gedaan worden om volledig te voldoen aan de internationale eisen gesteld door de FIFA. De SVB werkt er hard aan om aan alle gewenste eisen van de FIFA te voldoen maar zal zeker steun nodig hebben om volledig garant te stellen dat Natio al haar thuiswedstrijden in Suriname kan afwikkelen.

Met de goedkeuring van de nieuwe verlichting betekent het dat Natio haar volgende Concacaf Nations League-kwalificatiewedstrijd – op 13 oktober om half acht ’s avonds tegen de Britse Maagdeneilanden – in het AK Stadion speelt
Wat er na 13 oktober wordt besloten door de Concacaf is nog niet onbekend.

De SVB heeft het Essed Stadion als back-up opgegeven en daar wordt zoals u weet heel hard aan gewerkt om deze tijdig gereed te krijgen. Laten we ervanuit gaan dat we erin slagen het Essed stadion tijdig gereed te hebben want je moet er niet aan denken dat Natio zijn thuiswedstrijden in het buitenland moet spelen of – in het ergste geval – wordt uitgesloten.
We weten namelijk dat als je stadion niet voldoet aan de eisen je de thuiswedstrijden in een ander land moet spelen.
Het AK Stadion voldoet nu absoluut niet aan alle gestelde eisen. De verlichting is slechts een facet maar we moeten voldoen aan alle anderen eisen en dit vraagt om een grondige aanpak van het AK stadion.

Uiteindelijk is het beter een andere stadion neer te zetten. Dat is vele malen goedkoper dan de herstel werkzaamheden die we doen. In het Essed investeren we omdat deze als backup stadion kan fungeren als het 65 jaar oude AK Stadion mogelijk tegen de vlakte gaat.

P