Breaking news! Henk ten Cate assistent – bondscoach Natio!!

Henk ten Cate is toegevoegd als assistent- bondscoach van de nationale selectie van Suriname! De zeer ervaren trainer die onder andere bekend is om zijn staat van dienst bij FC Barcelona, wordt toegevoegd aan de technische staf die reeds bestaat uit Aron Winter en de assistenten Ryan Koolwijk en Roberto Godeken.

Het begon ooit met een gesprek tussen de huidige bondscoach en Ten Cate zelf, waarbij laatstgenoemde toen aangaf dat hij Winter zou assisteren als het eens inderdaad zover was. De geboren Amsterdammer, 68 jaar oud inmiddels, zegt bijzonder blij te zijn met zijn nieuwe functie. Ook legt hij er de nadruk op dat hij er als assistent is van Winter en dus ook meegaat met de spel- en zienswijze van de bondscoach.

Ten Cate vertelt altijd ervoor klaar te hebben gestaan om iets voor Suriname te kunnen betekenen. Met de rest van de staf hoopt hij Natio naar grotere hoogtes te kunnen leiden en de te realiseren doelen als bereiken van de Gold Cup en het WK in 2026 daadwerkelijk tot stand te brengen.

Aron Winter zelf geeft ook aan uiterst tevreden te zijn met deze aanwinst en is ervan verzekerd nog veel uit deze relatie te kunnen leren.

Tenslotte geeft Ten Cate aan veel geloof te hebben in een positieve ontwikkeling, omdat het talent er ongetwijfeld aanwezig is. Ook hoopt hij tesamen met de bondscoach en Brian Tevreden meer en eventueel betere spelers te kunnen aantrekken om voor Natio uit te komen. Ook bij hem is het bekend dat spelers nog vaak in twijfel zitten of ze moeten wachten of er een uitnodiging komt van het nederlands elftal of gelijk voor Natio moeten kiezen.

P