CNL League A groep 2: Suriname vs Grenada

In groep 2 van de Concacaf Nations League A bijt Suriname de spits af tegen Grenada; deze wedstrijd is een uitwedstrijd voor Aron Winter & co. Voor de oefenmeester is deze wedstrijd de 3de met een groot belang, de voorgaande 2 werden met een nederlaag (Mexico) en een gelijkspel (uitschakeling na strafschoppen tegen Puerto Rico) beeindigd.

Eerder gaf Winter over een goede selectie te beschikken, ondanks het wegvallen van enkele sprekende namen zoals Becker en Wildschut. De vervangende spelers komen vrijwel allemaal uit in de SVB – 1ste divisie en worden geacht goed genoeg te zijn de open plaatsen invulling te geven. De groep is volgens de oud-Oranje international super gemotiveerd om vanavond te winnen.

Na de overwinning in 1990 is het aan Grenada nooit meer gelukt Suriname te verslaan; van de 4 wedstrijden die gespeeld zijn werd er 2 keer gelijk gespeeld en 2 keer verloren. De laatste ontmoeting was op 8 september 2006, toen won Suriname met het kleinste verschil (1 – 0).

Van de laatste 5 wedstrijden heeft Grenada er niet een kunnen winnen, terwijl ook Suriname het met 2 nederlagen op een rij niet al te goed heeft gedaan. Feit is dat geen land meer onderschat mag worden, want dat zou Natio heel duur kunnen komen te staan.

Suriname zit in een poule tesamen met Cuba, Grenada, Jamaica, Honduras en Haiti. Eerder op de dag treffen Haiti en Cuba elkaar om 17.00 uur; na de wedstrijd van Natio nemen Honduras en Jamaica het tegen elkaar op (22.10 uur)

 

P