Concacaf Nations League: kan Suriname voor een mooie avond zorgen?

De nationale selectie van Suriname staat voor haar laatste wedstrijd in Nations League verband vanavond en de tegenstander is zoals bekend Mexico. Het land staat 3de in de groep en alleen een uiterst grote overwinning zou Suriname eventueel hoop kunnen bieden om niet als laatste in groep A te eindigen.

Bondscoach Diego Cocca heeft niet zijn allerbeste selectie af laten reizen, maar het gaat wel om jongens met wie hij de toekomst verder in wil; een van de grote namen binnen hun gelederen is toch wel Santiago Jimenez. De goaltjesdief van Feyenoord Rotterdam zal zeker goed bewaakt moeten worden vanavond. Cocca liet eerder ook doorschemeren Natio wel te waarderen als opponent, maar leeft ook in de hoop met attractief voetbal te winnen bij zijn debuut.

Aron Winter spreekt ondanks de afwezigheid van enkele grote namen toch van een mooie en goede spelersgroep om mee te werken. Spelers als Chery, Haps en Paal zijn er dan wel niet, maar deze keer is Sheraldo Becker er wel bij; de flankaanvaller die bij Union Berlin voetbalt in de Bundesliga, is mogelijk aan zijn beste seizoen bezig tot zover.

Suriname en Mexico troffen elkaar tot zover 2 keer in senioren verband. De 1ste keer brengt ons terug naar 1977, toen er werd gevoetbald in WK – kwalificatie verband en Suriname met 1 – 8 verloor. De 2de keer was vorig jaar in Concacaf Nations League verband, toen met 0 – 3 werd verloren.

Mexico is als Concacaf reus de torenhoge favoriet om te winnen vanavond, maar wie weet kan Natio voor een bevredigend resultaat zorgen.

P