Dapper Suriname ziet sterk Honduras ver uitlopen in de 2de helft

In Guatemala ving vanavond het voetbal avontuur voorspelers onder de 17 jaar aan voor Suriname.

Aldrin de Baas zag al vroeg hoe Honduras gelijk de druk hoog wilde zetten op zijn jongens en dat wierp weliswaar zijn vruchtenaf; uit een afgedwongen hoekschop scoorde de speler Cruz de 1 – 0, omdat er niet alert genoeg werd gereageerd.

Suriname kwam vervolgens wat beter in haar spel, maar Honduras bleef de ploeg met veel meer dreiging. Nadat onze jongens middels een vrije trap bijna op gelijke hoogte kwamen, was het aan de andere zijde wel raak; de speler Vargas draaide simpel weg bij zijn tegenstander en verschalkte de doelman met een laag diagonaal schot.

Suriname sloeg gelijk weer terug en reduceerde met een goal van Goodett de stand naar 1 – 2, maar kort na rust zou Honduras de 3 – 1 scoren; deze treffer viel wel erg eenvoudig.Ook de 4 – 1 zou uiteindelijk vallen; een perfect uitgevoerde vrije trap liet doelman Bona kansloos.

Het zou een lange avond gaan worden voor de jongens van Aldrin de Baas, want binnen een mum van tijd zouden ook de vijfde en de 6de tegengoal vallen; het leek er erg op dat Honduras in een hogere versnelling was gaan voetballen. In deze score kwam er geen verandering meer; na de 1ste speeldag staat Suriname onderaan in de groep, terwijl Honduras de leiding neemt; El Salvador dat van Haiti won, bezet de 2de plek en de Haitianen staan op nummer 3.

P