Natio verpletterd Nicaragua in tweede kwalificatieduel CNL

Het Surinaamse voetbalelftal heeft zondagavond met 6-0 gewonnen van Nicaragua. Gleofilo Vlijter was “man of the match” en scoorde viermaal. Ook Donnegy Fer en Invenzo Comvalius vonden het net en scoorde beide eenmaal.

In het Andre Kamperveen Stadion speelden de mannen van Dean Gorre hun tweede kwalificatiewedstrijd voor de Nations League waarbij de winnaar van de poule recht heeft op deelname aan de Gold Cup in 2021.

Suriname was vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk het bovenliggende team. In de 8ste minuut schoot spits Gleofilo Vlijter de bal van dichtbij in de linkerhoek. Vervolgens ging het snel: twee minuten later tikte Vlijter van dichtbij binnen nadat de bal terugkwam van de keeper. In de 13e minuut schoot Donnegy Fer een voorzet van Comvalius genadeloos in. Daarna was het weer Vlijter die een onvervalste hattrick maakte door verwoestend met links uit te halen en de 4-0 en tevens ruststand aantekende.

Ook in de tweede helft ondervonden de mannen van Gorre weinig tegenstand van Nicaragua.
Twintig minuten na de rust schoot goaltjesdief Vlijter nogmaals raak, deze keer na een kluts in het 5 meter gebied. In de 85ste minuut bekroonde Comvalius zijn spel met een geweldige chip over de keeper van Nicaragua en bracht hiermee de eindstand op 6 – 0.

Met deze uitslag en het resultaat van St. Vincent Grenades tegen Dominica(1-0) gaat Suriname aan de leiding in groep D met 6 punten uit 2 gespeelde wedstrijden.

De volgende ronde in de CONCACAF Nations League vind plaats in de maand oktober. Op 11 oktober speelt Suriname uit bij Sint Vincent Grenades en op maandag 14 oktober vind de return van deze wedstrijd plaats in het Andre Kamperveen Stadion.