Nations League loting: Suriname in Groep B

Concacaf heeft vandaag de officiële loting gehouden voor de derde editie van de Concacaf Nations League (CNL). Het live-evenement in Miami werd georganiseerd door sportanker Carmen Boquin en omvatte de deelname van Concacaf-secretaris-generaal Philippe Moggio, evenals oud-spelers Gonzalo Romero (Guatemala), Maylee Atthin-Johnson (Trinidad en Tobago) en Wendy Acosta (Costa Rica). ).

De CNL 2023/24 wordt gespeeld in een indeling met drie competities (A, B en C), waarbij de 41 nationale seniorenteams voor heren in de competities worden verdeeld volgens de resultaten van de CNL 2022/23.

Zoals eerder aangekondigd, is League A uitgebreid met 16 teams (in plaats van 12) en is er een nieuwe kwartfinale gecreëerd met meer directe eliminatiewedstrijden die teams kwalificeren voor continentale zomercompetities.

De CNL-groepsfase 2023/24 wordt gespeeld tijdens de officiële FIFA-wedstrijdvensters in september, oktober en november 2023. Voor League A worden de nieuwe kwartfinales gespeeld in november 2023.

De CNL-finale 2023/24, waar de derde CNL-kampioen wordt gekroond, vindt plaats in maart 2024 op een nader te bepalen locatie.

 

LEAGUE A: 16 NATIONALE TEAMS (GROEPSFASE)

Voor het spelen in de groepsfase werden de 12 laagst gerangschikte nationale teams van League A geloot in twee groepen van elk zes teams en zullen spelen in een “Zwitserse stijl” competitiesysteem. In totaal speelt elk team vier wedstrijden (twee thuis en twee uit). De groepen zijn als volgt:

Groep A: Panama, Guatemala, El Salvador, Martinique, Curaçao en Nicaragua.
Groep B: Haïti, Jamaica, Honduras, Cuba, Suriname en Grenada.

Na het spelen in de groepsfase, in de FIFA-wedstrijdvensters van september en oktober 2023, gaan de eerste en tweede plaatsen van elke groep door naar de CNL-kwartfinales, waar ze zich zullen voegen bij de vier best gerangschikte nationale teams van League A.

P